Resolució SLT/2654/2021 es prorroguen i modifiquen per a contenir la COVID-19 a Catalunya

Resolució SLT/2654/2021 es prorroguen i modifiquen per a contenir la COVID-19 a Catalunya

Resolució SLT/2654/2021 de 19 d’agost per la qual es prorroguen i modifiquen les mesures per a contenir el brot epidèmic de la COVID-19 a Catalunya.

El DOGC de 19 d’agost de 2021, núm. 8483A, ha publicat la Resolució SLT/2654/2021, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia Covid19
Aquestes mesures entren en vigor a partir del dia 20 d’agost i la seva durada prevista és fins al dia 27 d’agost de 2021, no obstant això s’estarà a l’evolució de les dades epidemiològiques.

 

1.- Desplaçaments Personals.

Es respectaran les mesures de protecció individual i col·lectiva, a més del distanciament, higiene i protecció a través de la màscara.

1.1.- Estratègia de desplaçaments.
Es recomana adoptar una estratègia de desplaçaments basada en el concepte de bombolla que fa referència a un grup de persones que es relacionen entre si generant un espai de confiança i seguretat.
La bombolla de convivència fa referència a les persones que conviuen sota el mateix sostre, incloses els cuidadors i personal de suport, el grup ha de ser el més estable possible.

 

2.- Prohibició Desplaçaments Nocturns (Toc de queda)

Es prohibeixen els desplaçaments i la circulació per les vies públiques entre la 01.00 hores i les 06.00 hores en els municipis de més de 5.000 habitants, que presentin un índex d’incidència acumulada igual o superior a 250 casos per 100.000 habitants en els últims 7 dies concretament :
Alcarràs, Amposta, Arenys de Munt, Badia del Vallés, Balaguer, Banyoles, Calafell, Celrà, Cervelló, Gelida, Manlleu, Martorell, Montblanc, Móra d’Ebre, Palafolls, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Sarrià de Ter i Torroella de Montgrí.

2.1.- Excepcions a la prohibició de desplaçament nocturn.
.- Assistència sanitària urgent o per a acudir a la farmàcia per raons d’urgència més pròxima al domicili.
.- Assistència veterinària urgent.
.- Desplaçaments per a anar o tornar del centre de treball, així com desplaçaments en missió inherents al desenvolupament de les funcions pròpies del lloc de treball o de la seva activitat professional o empresarial.
.- Desplaçaments de professionals o voluntaris acreditats per a realitzar serveis essencials, sanitaris o socials.
.- Retorn al domicili després de realitzar activitats permeses en aquesta la resolució.
.- Cura de persones majors , menors d’edat, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables per motius inajornables.
.- Desplaçaments per necessitats de persones amb trastorns de conducta, discapacitat o malaltia, que requereixin activitat exterior per al seu benestar emocional o de salut, degudament justificat per professionals sanitaris o socials amb el corresponent certificat.
.- Recollida i cura de menors per part de progenitors separats o divorciats o amb residència en llocs diferents.
.- Actuacions urgents davant òrgans judicials.
.- Retorn al lloc de residència habitual després de realitzar activitats permeses.
.- Cura de mascotes i animals entre les 04.00 i les 06.00 hores de la matinada, i de manera individual.
.- Causa de Força Major o necessitat justificada.

2.2.- Desplaçament de vehicles.
.- Durant l’horari de restricció, es permet la circulació de vehicles per als desplaçaments permesos.
.- Els desplaçaments per carreteres que transcorrin o travessin els municipis de l’annex 1 i 2, sempre que tingui origen i destinació fora de qualsevol d’aquests municipis.
.- Es permet la circulació quan es tracti de transport de mercaderies.

 

3.- Horaris de Tancament.

.- General: L’horari d’obertura serà entre les 06:00h i les 22:00h.
.- Activitats culturals, esportives, botigues de conveniència, establiments comercials, annexos a gasolineres i serveis de restauració, inclosa la recollida en l’establiment, salons de joc, casinos i sales de bingo i la prestació de serveis a domicili: Entre les 06:00h i la 00.30.
No queda subjecta a cap franja horària la restauració en àrees de servei de vies de comunicació per a professionals del transport.
.- No són de caràcter essencial la venda de begudes alcohòliques en horari d’entre les 22.00 i les 6.00 hores.
.- Les activitats recreatives musicals regulades en aquesta ordre l’hora màxima de tancament serà a les 00.30 hora, disposant de 30 minuts per a desallotjar.

 

4.- Mesures de Prevenció i higiene en Centres de Treball.

.- Es limitarà al màxim la mobilitat laboral.
.- S’implementarà el treball a distància o teletreball, excepte que sigui impossible, o no es disposi dels mitjans per a això.
.- S’hauran d’establir horaris d’entrada i sortida escalonats, flexibilitat horària o similars.

4.1.- Mesures de prevenció i protecció.
.- Mesures organitzatives que garanteixin la distància de seguretat interpersonal mínima. En cas que no sigui possible, s’hauran de proporcionar els equips adequats a nivell del risc.
.- Mesures de neteja i desinfecció adequades.
.- Garantir la ventilació d’espais i edificis d’acord amb els protocols de les autoritats sanitàries. Especialment els espais comuns.
.- S’evitaran aglomeracions.
.- S’intensificarà la neteja de superfícies.
.- S’establiran zones de descans que permetin el distanciament.
.- S’establiran zones d’entrada i sortida.
.- Posar a la disposició dels treballadors aigua i sabó o gels hidroalcohòlics o desinfectants amb activitat viricida, autoritzats per a la neteja de mans.
.- Ús obligatori de màscara si l’espai de treball és d’ús públic o obert al públic (No és obligatori l’ús de màscara en espais de treball tancats, en els quals existeixi la distància interpersonal mínima i fent tasques que no comportin mobilitat. S’atendrà les recomanacions en prevenció de riscos laborals).
.- Adoptar mesures per a evitar la coincidència massiva de persones (clients, treballadors, usuaris).

 

5.- Reunions i/o trobades familiars de caràcter social.

Les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social, en l’àmbit públic i privat, se seran d’un màxim de 10 persones, excepte que es tracti de convivents.
Es recomana que les administracions públiques competents limitin l’accés als espais de pública concurrència de titularitat pública, com a parcs, platges o altres similars, quan no es puguin garantir les condicions de seguretat, evitant aglomeracions entris les 00.30 hores i les 06.00 hores.
En les reunions en espais públics, no es permet el consum ni de begudes ni d’aliments, excepte que es tracti de sortides escolars, activitats socioeducatives i en l’oci educatiu a l’aire lliure, així com en àrees de descans, pícnic i similars, o les que es puguin realitzar a l’aire lliure en sortides escolars. No es consideren incloses, les persones que desenvolupin una activitat laboral.
Aquestes limitacions no són aplicables al dret de manifestació i participació política, en els termes que estableixin les autoritats.

 

6.- Ús de mascareta.

L’ús de mascareta queda subjecte a les següents condicions:
a) Els majors de 6 anys estan obligats a usar-la en els termes previstos en la Llei 2/2021 de 29 de març.
b) La màscara ha de cobrir la paret nasal i la barbeta.
c) Es recomana l’ús de mascareta en espais privats, oberts i tancats, i en reunions amb confluència de persones no convivents, així com en espais a l’aire lliure on no es pugui mantenir la distància interpersonal.

 

7.- Empreses de serveis i comerç minorista.

.- Les empreses no poden oferir serveis que impliquin contacte físic, no obstant això, es permet un contacte personal pròxim sempre que es concertin amb cita prèvia de manera individual i es disposi dels equips de protecció adequats al nivell de risc, extremant les mesures d’higiene.

L’obertura al públic d’establiments i locals comercials de venda al detall, es condiciona a:

  • Reduir al 70% l’aforament permès per llicència o autorització de l’activitat, excepte que es dediquin a la venda de productes higiènics, centres de veterinària, llibreries, botigues de discos, perruqueries, centres d’estètica, concessionaris d’automòbils i centres de jardineria que poden romandre oberts amb subjecció a les mesures que estableixi el PROCICAT.
  • Complir de manera rigorosa amb les mesures higièniques, de prevenció i seguretat per a fer front a la COVID19.

7.1.- Centres comercials, galeries comercials i recintes comercials
Podran obrir però s’exigeix:
.- Que l’aforament màxim en tot el recinte sigui del 70% segons llicència d’activitat, incloses les zones comunes i establiment d’un control d’aforament per a evitar aglomeracions.
.- Restricció d’accessos a zones recreatives, com ara zones infantils, lúdiques o àrees de descans.
.- Es permet l’obertura al públic dels locals i establiments de restauració integrats en centres, galeries o recintes comercials.

7.2.- Sistemes de recollida de productes.
S’establiran sistemes de recollida de productes adquirits telefònicament o via internet o repartiment a domicili, inclosa el menjar preparat.
En tot cas, s’evitaran aglomeracions.

 

8.- Actes Religiosos i cerimònies civils.

Els actes religiosos i les cerimònies civils (noces, funerals i serveis religiosos) ha de limitar la seva assistència a un màxim del 70% d’aforament i un màxim de 1.000 persones.
Si aquestes activitats es realitzen a l’aire lliure, o en espais físics tancats amb condicions de ventilació, qualitat de l’aire reforçada i s’evitin les aglomeracions l’aforament es mantindrà al 70%, amb un màxim de 3.000 persones.
S’haurà de complir amb les mesures que indiqui el PROCICAT.

 

9.- Ús del Transport Públic.

.- Haurà de mantenir la seva oferta al 100% i en hora punta s’ha de mantenir entre les 06.00h i les 09.00h dels dies laborables.
.- Els usuaris no podran treure’s la màscara.
.- Les estacions en espais tancats hauran de disposar de dispensadors de gel hidroalcohòlic.
.- Utilitzar mitjans de difusió per a informar de les mesures d’autoprotecció.

 

10.- Activitats culturals, d’espectacles públics, recreatives i esportives.

– Les activitats culturals d’arts escèniques i musicals (teatres, circs, cinemes, auditoris o similars), el seu aforament serà del 70% i amb un número màxim de 1.000 persones per sessió o actuació, garantint ventilació natural o forçada. Els assistents hauran d’estar asseguts.

.- Els espais habilitats per a espectacles en establiments amb llicència per a l’exercici de les activitats recreatives musicals de cafè teatre, cafè concerto i sales de concert, que hagin presentat comunicació prèvia, se’ls aplicaran les restriccions relatives a l’hostaleria.
.- Si les citades activitats es desenvolupen a l’aire lliure o en espais tancats amb ventilació suficient i qualitat de l’aire reforçada, es permet mantenir l’aforament del 70% però amb un màxim de 3.000 persones per sessió o actuació, totes assegudes i amb assignació de seient previ.
.- S’haurà de tenir un registre de les persones que han accedit, que s’haurà de conservar durant 1 mes.
.- Els arxius, biblioteques, museus, sales d’exposicions, galeries d’art i centres de creació i arts visuals romanen oberts i limiten l’aforament al 70% de l’autoritzat.
.- Instal·lacions i equipaments esportius a l’aire lliure poden obrir, sempre que:

  • Es limiti l’aforament a un 70% a l’aire lliure i en espais tancats, incloses les piscines.
  • Control d’accés.
  • Es permet la utilització dels vestuaris.
  • Es permet les activitats en grup sempre que existeixi ventilació i no se superi el 70% de l’aforament i desenvolupament de l’activitat amb màscara.
  • Es permet la prestació de serveis de restauració sempre que compleixin amb els requisits previstos en aquesta resolució.

.- Els equipaments esportius no inclosos en l’apartat anterior i en espais tancats, només es podran dur a terme les activitats amb un màxim del 50% aforament, excepte en piscines en les quals l’activitat es pugui desenvolupar amb màscara, excepte que siguin a l’aire lliure, i en aquest cas l’aforament màxim serà del 70%.

Excepció (no subjectes a limitació):

  • Centres de tecnificació i rendiment esportius.
  • Instal·lacions i equipaments esportius per a entrenaments i competició professional, estatal i internacional.

– Es permeten el desenvolupament de totes les competicions esportives a Catalunya que es desenvolupessin d’acord amb el pla d’acció per al desconfinament esportiu de Catalunya. Respecte a les competicions oficials de bàsquet i futbol professional d’àmbit estatal, s’estarà al que estableixi el Consell Superior d’Esports.
La resta de competicions tenen una limitació del 70% d’assistents a l’aire lliure o ventilació forçada, amb un màxim de 3.000 persones i el 70% en espais tancats amb seient preassignat i un màxim de 1.000 persones.
En cas que es desenvolupin totalment a l’aire lliure, l’aforament màxim serà del 20% de 15.000 persones, sempre que:

  • S’estableixin espais sectoritzats amb control d’accessos i sortides, amb banys i zones de restauració independents, amb un màxim de 3.000 persones i seient preassignat.
  • Es prevegin mesures que evitin aglomeracions en els encreuaments o punts de més afluència.

.- Es permet la celebració d’assemblees d’entitats esportives de manera presencial, limitant l’aforament a un 70% i un màxim de 1.000 persones. En cas que siguin espais oberts, o tancats amb ventilació forçada, es permet un aforament de 3.000 persones.

.- Es permet l’obertura amb aforament del 50% de parcs i fires d’atraccions, incloent les estructures no permanents desmuntables, sempre amb subjecció a les mesures de seguretat i higiene que s’estableixin, permetent l’obertura dels establiments de restauració integrats en aquests
.- Es permet també l’obertura de parcs i jardins de titularitat pública i àrees de joc infantils al 50% de l’aforament,
.- Es mantenen les activitats lúdiques en. espais tancats amb una limitació d’aforament de 50%, però es manté el tancament dels serveis complementaris de bar i restaurant.

 

11.- Activitats relacionades amb el joc

Es permet la seva obertura amb un aforament del 70% i un màxim de 500 persones amb ventilació mínima. En cas de disposar de ventilació reforçada, es permet l’aforament de 1.000 persones dins del límit del 70%.
Els clients han de situar-se en grups de màxim 10 persones, amb una separació de 2 metres entre grups.
Es permet obrir-se els serveis complementaris de bar i restauració.

 

12.- Activitats d’Hostaleria i Restauració.

Es permet la seva obertura amb les següents condicions:
.- Es permet el consum en la barra, amb una distància de 1,5 metres entre clients.
.- Aforament interior 50% distància entre taules de 2 metres, garantint ventilació.
.- Terrasses: distància de 1,5 metres, degudament senyalitzada, entre taules i comensals de taules
.- Màxim 6 comensals per taula, excepte que pertanyin a la bombolla de convivència. En terrasses el número màxim serà de 10 comensals.
.- Garantir distància d’1 metre entre comensals d’una mateixa taula, excepte en bombolla de convivència.
.- L’horari és de 6:00h a 00.30 h. Els clients no podran romandre en l’establiment fora d’aquest horari.
.- L’ús de màscara serà obligatori mentre no s’estigui menjant o bevent.
Es pot servir a domicili, amb els límits horaris anteriors.
Les limitacions d’horari, no s’apliquen als serveis de restauració en centres de treball destinats al personal o als integrats en centres sanitaris.
No es podrà realitzar cap activitat de ball.

 

13.- Activitats Docents, Oci Infantil i Juvenil.

Es duran a terme seguint les indicacions del PROCICAT, incloent el transport escolar.
.- Activitats docents a discapacitats s’atendrà el PROCICAT.
.- ESO, Primària i Infantil: Presencialitat plena.
.- Batxillerat, grau mitjà i superior: No es reduirà la seva assistència presencial.
.- Extraescolars: Fins a un màxim de 10 alumnes per aula i les exteriors segons el pla de PROCICAT.
.- Formació d’adults, escoles d’idiomes i ensenyament reglat, de música i dansa: reduir assistència presencial.
.- L’esport federat es pot dur a terme d’acord amb la seva normativa sectorial.
.- Es permet la celebració de festes de final de curs i actes de graduació de l’alumnat no universitari, amb un màxim de 500 persones i distància de 2,5 metres, sempre que se celebri en l’exterior, en cas que la celebració sigui interior l’aforament serà del 50% i un màxim de 250 persones alumnat inclòs, havent de romandre asseguts, excepte en el moment de recollir el diploma. Al pati de butaques cal deixar un seient buit per a separar els membres de diferents unitats de convivència.

 

14.- Activitats Docents Universitàries.

Es permet considerar l’augment de l’activitat teòrica presencial a un màxim del 50% de l’alumnat universitari.
.- Es permet la celebració d’actes de graduació dels universitaris, sempre que es compleixi amb les mesures de seguretat i higiene previstes en aquesta resolució respecte a les activitats culturals.

 

15.- Altres Activitats formatives.

La captació i reciclatge de professionals de la formació viària dependent del Serveis Català de Trànsit, docència per a l’obtenció de llicències i permisos de conduir, perfeccionament de conductors, cursos per a transport de mercaderies i persones (CAP) i ADR, es podran realitzar amb la reducció de presència d’alumnes, excepte que la seva presència sigui obligatòria.

 

16.- Equipaments Cívics.

Es permeten les activitats cíviques i comunitàries grupals que impliquin presencialitat, amb un màxim del 70% de l’aforament si compleixen amb les condicions de ventilació i qualitat d’aire.

 

17.- Congressos, Convencions, Fires Comercials i Festes Majors.

Es permet la seva celebració amb una reducció de l’aforament al 70% i un màxim de 1.000 assistents. En cas que sigui a l’aire lliure l’aforament serà del 70% i un màxim de 3.000 persones.
No obstant això es podrà incrementar l’aforament si així ho autoritza el PROCICAT.
Es permetrà la celebració d’aperitius dempeus en els congressos, convencions, fires comercials, i activitats assimilables, sempre que els aliments es presentin en format individual i es respectin les distàncies de 2 metres entre taules.
Els mercats no sedentaris poden mantenir la seva activitat però amb una reducció de l’aforament del 70% i complint amb les mesures del PROCICAT.
Festes majors, revetlles i altres festes populars, s’hauran d’ajustar al que s’estableix en la present resolució.

 

18.- Activitats populars i tradicionals.

Es poden reprendre les activitats de cultura popular i tradicional, organitzades per entitats públiques o privades de base associativa, tant a l’aire lliure en espai perimetrat i estàtic com en espais tancats amb les limitacions d’aforament, ventilació i control d’accessos.
Els assistents hauran d’estar asseguts.
Les activitats de balls tradicionals queden subjectes al pla sectorial aprovat.

 

19.- Activitats Recreatives musicals.

Els locals que hagin presentat comunicació prèvia, i que siguin discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacle, bars musicals, karaokes, discoteques de joventut, establiments d’activitats musicals de règim especial i establiments públics amb reservats annexos, no poden obrir al públic.

Els establiments i locals amb terrasses o espais a l’aire lliure poden obrir sempre que:

  • Els clients no puguin utilitzar els espais interiors, excepte per a accedir a les terrasses, espais a l’aire lliure o ús dels lavabos.
  • Mai per a ballar o rebre serveis de bar i restauració.
  • Control d’accés i registre de persones, que s’ha de guardar durant 1 mes.
  • Grups de màxim 10 persones, i una distància de 1,5 metres entre grups, excepte que es tracti de convivents.
  • Sistemes de control de fluxos d’accés per a evitar aglomeracions.
  • No es permet l’activitat de ball.

Es permet l’obertura dels serveis complementaris de bar i restauració en els locals abans citats es pot prestar a les terrasses i espais a l’aire lliure, no permetent-se el consum dempeus, excepte en la barra, però amb separació interpersonal de 1,5 metres entre clients.
Les sales de concert, cafè teatre, cafè concerto poden obrir amb les limitacions previstes per a les activitats culturals.
El seu horari de tancament serà l’establert en la present resolució.

 

20.- Consum de tabac i assimilats.

No es pot fumar en la via pública o en espais a l’aire lliure quan no es pugui respectar una distància de mínim 2 metres.
Limitació que s’aplica a qualsevol altre dispositiu d’inhalació de tabac, pipes d’aigua, pipes o assimilats.

 

21.- Actuacions Policials.

Es realitzaran preferentment per mitjans telemàtics, garantint els drets de la persona detinguda o investigada.

 

22.- Durada.

Aquestes mesures tenen una durada prevista fins al 27 d’agost de 2021.